Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Die Welt: Σε επικίνδυνο μονοπάτι οι σοσιαλδημοκράτες στη Δανία
[Euro2day]: Die Welt: Σε επικίνδυνο μονοπάτι οι σοσιαλδημοκράτες στη Δανία

[Euro2day]: Die Welt: Σε επικίνδυνο μονοπάτι οι σοσιαλδημοκράτες στη Δανία

«Οι Δανοί σοσιαλδημοκράτες, έχουν ξεκινήσει μια επικίνδυνη πορεία και σταδιακά προσεγγίζουν την περιοριστική μεταναστευτική πολιτική του Λαϊκού Κόμματος της χώρας.

Στη Δανία οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν τις κοινοβουλευτικές εκλογές, κάτι που το γερμανικό SPD μόνο να ονειρεύεται μπορεί αυτή τη στιγμή. Αλλά η επιτυχία του κόμματος της Μέτε Φρέντεριξεν βασίζεται σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι, την προσέγγιση με την ακροδεξιά, γράφει η γερμανική Die Welt.

Το δεξιό λαϊκό κόμμα υποχώρησε από το 21,1% των ψήφων στο 8,7%, και οι σοσιαλδημοκράτες, έχουν γίνει το ισχυρότερο κόμμα με το 25,9% των ψήφων. Είναι πιθανό να αντικαταστήσουν τη δεξιά συντηρητική κυβέρνηση του κόμματος Venstre, που εξαρτιόταν από τους ακροδεξιούς λαϊκιστές αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

«Οι Δανοί σοσιαλδημοκράτες, έχουν ξεκινήσει μια επικίνδυνη πορεία για αυτή την επιτυχία και η αρχηγός του κόμματος Μέτε Φρέντεριξεν έχει χαράξει μια πολύ διαφορετική ρότα. Σταδιακά προσεγγίζει την περιοριστική μεταναστευτική πολιτική του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας. Αυτό αποκαλύπτει πόσο ισχυροί και επιτυχημένοι είναι οι ακροδεξιοί λαϊκιστές και πώς ανταγωνίζονται με τους σοσιαλδημοκράτες για τις ψήφους της εργατικής τάξης, σημειώνει η Die Welt και αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Η Φρέντεριξεν υπόσχεται λιγότερη μετανάστευση από «μη-δυτικές χώρες» και θέτει ζήτημα αντί για ένταξη, περισσότερες απελάσεις. Αυτό είναι που μετράει στον πληθυσμό, επειδή οι Δανοί πληρώνουν πολλά χρήματα στο κοινωνικό τους σύστημα. Επιπλέον, η Φρέντεριξεν υπόσχεται στους ψηφοφόρους περισσότερες επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και άλλα, σε μια χώρα όπου το κράτος πρόνοιας παίζει σημαντικό ρόλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!