Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Die Welt: Αποφεύγουν την Τουρκία και οι ριψοκίνδυνοι επενδυτές
[Euro2day]: Die Welt: Αποφεύγουν την Τουρκία και οι ριψοκίνδυνοι επενδυτές

[Euro2day]: Die Welt: Αποφεύγουν την Τουρκία και οι ριψοκίνδυνοι επενδυτές

Στις οικονομικές επιπτώσεις της ακύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος στην Κωνσταντινούπολη και τη νευρική αντίδραση των αγορών, αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα. Πτώση για τη λίρα, άλμα στο επιτόκιο του 10ετούς, βουτιά στο χρηματιστήριο.

«Δύο πράγματα δρουν αποτρεπτικά ακόμα και για τους πλέον ριψοκίνδυνους επενδυτές: Ενα αβέβαιο καθεστώς ιδιοκτησίας και η προφανής αυθαιρεσία», γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Welt με τίτλο “Ακόμα και ριψοκίνδυνοι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στην Τουρκία”: Έτσι εξηγείται γιατί όλο και περισσότεροι επενδυτές εγκαταλείπουν πλέον την Τουρκία μετά την απόφαση για ακύρωση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αγορές αντιδρούν νευρικά στην είδηση με αποτέλεσμα η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικήςλίρας να πέσει περίπου κατά 2%. Παράλληλα το επιτόκιο του δεκαετούςομολόγου του τουρκικού δημοσίου εκτοξεύθηκε στο 20%. Την ίδια στιγμή ο δείκτης του χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης μειώθηκε περισσότερο από 2% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου.

Μαζί με το αργεντίνικο πέσο η τουρκική λίρα είναι φέτος το πλέον αδύναμο νόμισμα διεθνώς, όπως θυμίζει η DW , μιας και σε σχέση με το δολάριο απώλεσε ήδη το 16% της αξίας της. Τίποτα δεν δείχνει ότι η ελεύθερη πτώση θα σταματήσει.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα GoldmanSachs εκτιμά ότι μέσα σε ένα χρόνο οι Τούρκοι θα πρέπει να καταβάλλουν 7 λίρες για ένα δολάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!