Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διχογνωμία επιχειρηματιών για το εκλογικό timing
[Euro2day]: Διχογνωμία επιχειρηματιών για το εκλογικό timing

[Euro2day]: Διχογνωμία επιχειρηματιών για το εκλογικό timing

Οι απόψεις παραγόντων της αγοράς για το πότε θα συνέφερε την οικονομία να διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Τα επιχειρήματα όσων λένε «αύριο» και όσων τις μεταθέτουν στον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σημαντικό ενδιαφέρον για το πότε τελικά θα διεξαχθούν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές επιδεικνύει πλέον όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των παραγόντων της αγοράς είναι έντονες, χωρίς ωστόσο να επικρατεί μια ενιαία άποψη για το αν τελικά συμφέρει η εκλογική αναμέτρηση να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, ή αντίθετα επιβάλλεται να καθυστερήσει έως τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Γενικότερα, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι το 2019 θα είναι έτος εκλογών και αυτό θα το εκλάβουν ως παράγοντα αστάθειας στους προϋπολογισμούς της επόμενης χρονιάς, που θα ξεκινήσουν να συντάσσουν μέσα στο Νοέμβριο. Αρκετές εταιρείες πολύ πιθανόν να προχωρήσουν στη σύνταξη και εναλλακτικού προϋπολογισμού, για το ενδεχόμενο που παρατηρηθεί ένα ευρύτερο κλίμα αβεβαιότητας στο πολιτικο-οικονομικό πεδίο.

Σε ορισμένους κλάδους, όπως, για παράδειγμα, σε αυτόν της πληροφορικής, θεωρούν επιζήμιο το να γίνουν οι εκλογές μέσα στους πρώτους δύο ή τρεις μήνες του 2018. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στο Euro2day.gr οικονομικός διευθυντής εισηγμένης εταιρείας:

«Μέχρι σήμερα δεν έχουν τρέξει μεγάλα έργα του δημοσίου. Τυχόν διεξαγωγή των εκλογών μέσα στο επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο θα σήμαινε επιπρόσθετη καθυστέρηση της τάξεως των έξι μηνών (μέχρι να αναλάβουν οι νέοι αρμόδιοι, να ενημερωθούν, να…), οπότε δηλαδή θα μπορούμε να ελπίζουμε σε νέες συμβάσεις, ουσιαστικά από το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!