Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διχασμένοι οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για την επέκταση στα Δυτικά Βαλκάνια
[Euro2day]: Διχασμένοι οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για την επέκταση στα Δυτικά Βαλκάνια

[Euro2day]: Διχασμένοι οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για την επέκταση στα Δυτικά Βαλκάνια

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν κατάφεραν να υιοθετήσουν κοινή γραμμή στο σχέδιο της Κομισιόν για την διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια. Ποιες χώρες πιστεύουν ότι πρέπει να καθυστερήσει η ένταξη. Εκκληση από Ουγγαρία για ταχύτερες κινήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφώνησαν σήμερα πάνω στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, μια περιοχή που εξακολουθεί να φέρει τις ουλές από τους πολέμους της δεκαετίας του 1990 ενώ την ακολουθεί μια φήμη ανομίας.

Σε συνεδρίασή τους στη Βουλγαρία, οι υπουργοί της ΕΕ συζήτησαν για πρώτη φορά το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ορίζει το 2025 ως στόχο για την ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο εξέφρασε την «πολύ μεγάλη απογοήτευσή» του για τον στόχο αυτό, λέγοντας πως οι δύο πρώτες από τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πρέπει να γίνουν δεκτές ήδη από το 2022.

«Πιστεύω ότι το 2025 είναι πολύ αργά και αξίζουν μια πολύ ταχύτερη οδό προς την ολοκλήρωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως η ένταξη στην ΕΕ θα βοηθήσει να αμβλυνθούν οι εντάσεις μεταξύ γειτόνων σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κατώφλι της Ένωσης.

Η Πολωνία, η Ιταλία και η Αυστρία είναι επίσης μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ της επιτάχυνσης των προσπαθειών για τη διεύρυνση της ΕΕ προς την περιοχή αυτή, στην οποία αυξάνεται η ρωσική και η κινεζική επιρροή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!