Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διχασμένη η ΕΚΤ για τα επιτόκια και το QE
[Euro2day]: Διχασμένη η ΕΚΤ για τα επιτόκια και το QE

[Euro2day]: Διχασμένη η ΕΚΤ για τα επιτόκια και το QE

Ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες ήθελαν η ΕΚΤ να στείλει σήμα ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν ακόμα και από τα μέσα του 2019, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την πρώτη αύξηση επιτοκίων και τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δήλωσαν τρεις πηγές στο Reuters.

H EKT ανακοίνωσε τελικά ότι «αναμένει» πως το QE θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ιστορικά χαμηλά επίπεδα ως το τέλος του καλοκαιριού της επόμενης χρονιάς.

Ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η απόφαση για την λήξη του προγράμματος ήταν ομόφωνη, μια ένδειξη ότι οι διαφωνούντες τελικά αποδέχθηκαν την προτεινόμενη φρασεολογία. Αλλά ορισμένα μέλη του Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ μιας λιγότερο δεσμευτικής διατύπωσης σχετικά με το τέλος του προγράμματος, η οποία θα άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των αγορών ομολόγων, σημείωσαν οι πηγές.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες ήθελαν να δοθεί σήμα ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν ακόμα και στα μέσα του 2019. «Ορισμένα μέλη θα ήθελαν να δουν μια έκφραση όπως “στη μέση του έτους”» επισήμανε μια από τις πηγές. «Με την διατύπωση που επιλέχθηκε πολλά μένουν ανοιχτά» τόνισαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!