Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διακόπτει συνεργασία με Ρουμανία η Ferrero
[Euro2day]: Διακόπτει συνεργασία με Ρουμανία η Ferrero

[Euro2day]: Διακόπτει συνεργασία με Ρουμανία η Ferrero

Η Ferrero διέταξε τον τερματισμό, με άμεση ισχύ, κάθε είδους σχέσης με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Prolegis, στη Ρουμανία, μετά τις αναφορές σε δημοσίευμα της Sun για παιδική εκμετάλλευση.

Μετά τους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας The Sun, η Ferrero ξεκίνησε αμέσως μια ενδελεχή έρευνα. Η έρευνα αυτή συνεχίζεται αν και, μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο περί φαινομένων παιδικής εργασίας. Παρ’ όλα αυτά, αναδείχθηκαν στοιχεία ασυνέπειας σε πρακτικές και συμβάσεις της Ferrero.

Ως εκ τούτου, η Ferrero διέταξε τον τερματισμό, με άμεση ισχύ, κάθε είδους σχέσης με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Prolegis, στη Ρουμανία. Προκειμένου να μη θιγούν νόμιμοι εργαζόμενοι που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα, η Ferrero διαβεβαιώνει ότι αυτοί δεν θα πληγούν άδικα.

Οπως αναφέρει η εταιρία, οι ισχυρισμοί της εφημερίδας The Sun έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αυστηρές ποιοτικές, κοινωνικές και ηθικές προδιαγραφές με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται όλοι οι συνεργάτες με τους οποίους έχει συμβόλαιο ο Όμιλος Ferrero.

Η άμεση ή έμμεση εμπλοκή παιδιών σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής απαγορεύεται ρητά για όλους τους προμηθευτές. Κάθε προμηθευτής πρέπει να εφαρμόζει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβώνει την ηλικία του προσωπικού του και να διαθέτει τα σχετικά έγγραφα στα αρχεία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!