Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διαγράφουν τα κέρδη τους οι τουρκικές αγορές
[Euro2day]: Διαγράφουν τα κέρδη τους οι τουρκικές αγορές

[Euro2day]: Διαγράφουν τα κέρδη τους οι τουρκικές αγορές

Στο 4,7228 δολάριο αλλάζει χέρια το νόμισμα, σημειώνοντας υποχώρηση 1%. Επιστρέφει η νευρικότητα και οι ανησυχίες για τη μελλοντική οικονομική πολιτική. Ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς τουρκικού ομολόγου. Αμετάβλητος ο BIST 100.

Στην άκρη αφήνουν τα πρωινά κέρδη τους οι τουρκικές αγορές, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την κατεύθυνση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, αφότου ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του κέρδισαν τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές.

Η τουρκική λίρα νωρίτερα υποχωρούσε 0,5%, στις 4,70 λίρες ανά δολάριο, αν και στο early trading έκανε άλμα 2%. Τα τελευταία λεπτά επεκτείνει τις απώλειες της στο 1% οδηγώντας την ισοτιμία στο 4,7228. Η πτώση της φτάνει στο 3% σε σχέση με το υψηλό ημέρας – των 4,37 λιρών ανά δολάριο – σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

«Βραχυπρόθεσμα, οι αγορές θα ανακουφιστούν, καθώς έχει αποφευχθεί μία περίοδος πολιτικής αστάθειας», σημειώνει ο JasonTuvey, οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών της CapitalEconomics.

«Ωστόσο, το οποιοδήποτε ράλι γρήγορα θα αντιστραφεί, αν ο Ερντογάν χρησιμοποιήσει την ενδυναμωμένη θέση του για να χαλαρώσει τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική, όπως φοβόμαστε».

Ο δείκτης BIST100 στο χρηματιστήριο αμετάβλητος στις 95.818 μονάδες, αν και ξεκίνησε συνεδρίαση 3,5% υψηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς τουρκικού ομολόγου ενισχύεται στο 16,38% μετά το κλείσιμο της Παρασκευής στο 16,29%, ενώ αυτή του 2ετούς υποχωρεί στο 18,98% από 19,18% προηγουμένως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!