Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Διαδηλωτές στο Ιράν: Ντροπή σας, παραιτηθείτε!
[Euro2day]: Διαδηλωτές στο Ιράν: Ντροπή σας, παραιτηθείτε!

[Euro2day]: Διαδηλωτές στο Ιράν: Ντροπή σας, παραιτηθείτε!

Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους του Ιράν. Εκφράζουν την οργή τους για την πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους και την κυβέρνησή τους. Διαψεύδει η Τεχεράνη απόπειρα απόκρυψης της υπόθεσης.

Πριν από μία μόλις εβδομάδα, οι Ιρανοί φαίνονταν ενωμένοι κατά τη διάρκεια της κηδείας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Τους ένωνε η αποστροφή τους για τις ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για τον θάνατό του στις 3 Ιανουαρίου. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι. Αυτές τις μέρες βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, αυτή τη φορά διαμαρτυρόμενοι εναντίον της κυβέρνησής τους.

Ανάβουν κεριά για τα θύματα της κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους από ιρανικά πυρά. Αποκαλούν ψεύτες τους κυβερνώντες. Για τρεις ολόκληρες ημέρες το καθεστώς στην Τεχεράνη ισχυριζόταν ότι το ουκρανικό αεροπλάνο κατέπεσε εξαιτίας τεχνικού λάθους. Ο Αλί Αμπετζέ, επικεφαλής της πολιτικής αεροπλοΐας, διαβεβαίωνε μάλιστα ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους από πύραυλο είναι αδύνατη: «Η πολεμική αεροπορία μας και η πολιτική εργάζονται στενά μεταξύ τους όπως προβλέπει ο νόμος. Οι εργαζόμενοι κάθονται δίπλα ο ένας στον άλλο. Είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι υπήρξε ένα λάθος. Ένας στρατιωτικός, κάτω από μεγάλη πίεση και θεωρώντας ότι επρόκειτο για εχθρικό αεροσκάφος, πήρε μια βιαστική απόφαση. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δήλωσε πως οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!