Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Deutsche Bank: Εξετάζει περιορισμό δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ
[Euro2day]: Deutsche Bank: Εξετάζει περιορισμό δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ

[Euro2day]: Deutsche Bank: Εξετάζει περιορισμό δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο αυτό ήδη συζητήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας και θα ήταν πιο πιθανό από μια πώληση της δραστηριότητας asset management. Εν τω ξεταύ, συνεργάτες της Μέρκελ δήλωσαν ότι το γερμανικό κράτος δεν θα αποκτήσε μερίδιο της Deutsche Bank.

Το ενδεχόμενο περιορισμού των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών της για μείωση του κόστους, φέρεται να εξετάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ενδεχόμενο αυτό ήδη συζητήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας και θα ήταν πιο πιθανό από μια πώληση της δραστηριότητας asset management, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση.

Το Reuters από την πλευρά του αναφέρει πως η Deutsche Bank δεν σχεδιάζει πλήρη έξοδο από τις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όπως μετέδιδε το Reuters την Παρασκευή, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εξετάζει περικοπή επιπλέον 10.000 θέσεων εργασίας, ποσό διπλάσιο από το αρχικώς σχεδιαζόμενο.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα μια τέτοια απόφαση, η δήλωση του Marcus Schenck σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση καταδεικνύουν πως η τράπεζα εξετάζει περαιτέρω περικοπές κόστους, καθώς είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο πολλών δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!