Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Deutsche Bank αυξάνει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ
[Euro2day]: H Deutsche Bank αυξάνει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ

[Euro2day]: H Deutsche Bank αυξάνει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Η γερμανική τράπεζα προχώρησε σε σημαντική αύξηση της πρόβλεψη της για το ΑΕΠ την ΗΠΑ μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% το 2018.

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τις ΗΠΑ», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank, Ντέιβιντ Φόλκερτς-Λαντάου, ειδικά αν ο νεοελεγείς πρόεδρος τηρήσει την υπόσχεση για δημοσιονομική τόνωση και χαλάρωση των ρυθμίσεων στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μετά τη νίκη του κ. Τραμπ η γερμανική τράπεζα προχώρησε σε σημαντική αύξηση της πρόβλεψης της για το ΑΕΠ την ΗΠΑ, από 1,7% το 2017 και 1,9% το 2018 στο 2,3% και 3,5% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της καμπάνιας του ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε να τονώσει την ανάπτυξη στο 3,5%.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank προβλέπει ότι η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει από το 4,9% που βρίσκεται σήμερα στο 4% το 2018.

Με βάση το καλύτερο δυνατό σενάριο, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να βοηθήσει να ενισχυθεί η παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,7% ή και ακόμα υψηλότερα, σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!