Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δέσμευση Βρούτση στο Ε.Ε.Α. για μείωση των εργοδοτικών εισφορών
[Euro2day]: Δέσμευση Βρούτση στο Ε.Ε.Α. για μείωση των εργοδοτικών εισφορών

[Euro2day]: Δέσμευση Βρούτση στο Ε.Ε.Α. για μείωση των εργοδοτικών εισφορών

Ο Υπουργός Εργασίας μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες.

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 29/10/2019 με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. τόνισαν στον κ. Βρούτση την ανάγκη μείωσης των εισφορών των μικρομεσαίων και των εργοδοτικών εισφορών, ως ένα από τα μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας.

Ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, πρόθεσή του είναι η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Για τις αλλαγές που έρχονται στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται οι μικρομεσαίοι που αυξάνουν το εισόδημα τους, κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α -στην οποία εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Ν. Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Βαφειαδάκης – σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για τη μετεξέλιξη του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!