Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δέσμευση ΕΕ και ΗΠΑ για αντιμέτωπιση των κοινών προκλήσεων στη δικαιοσύνη
[Euro2day]: Δέσμευση ΕΕ και ΗΠΑ για αντιμέτωπιση των κοινών προκλήσεων στη δικαιοσύνη

[Euro2day]: Δέσμευση ΕΕ και ΗΠΑ για αντιμέτωπιση των κοινών προκλήσεων στη δικαιοσύνη

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη δέσμευση τους στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στους τομείς της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων και εξήραν το υψηλό επίπεδο ανταλλαγών και επιχειρησιακής συνεργασίας.

Υπουργική Διάσκεψη Υπουργών Εσωτερικών και ΕΕ-ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσιγκτον .

Τις ΗΠΑ εκπροσώπησαν η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Κίρστεν Νίλσεν, και ο εκτελών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης (Γενικού Εισαγγελέα) των ΗΠΑ, Μάθιου Γουίτακερ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την ΕΕ, μαζί με τους κ. Χέρμπερτ Κίκλ και Γιόζεφ Μόζερ , υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αντιστοίχως της Αυστρίας, προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στην Διάσκεψη συμμετείχαν επίσης η υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ρουμανίας, που θα αναλάβει κατά το επόμενο εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, κα Κάρμεν Ντανιέλα Νταν και Σεμπάστιαν Κοστέα. .

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη δέσμευση τους στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στους τομείς της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων και εξήραν το υψηλό επίπεδο ανταλλαγών και επιχειρησιακής συνεργασίας προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αναφέρεται στην κοινή δήλωση ΕΕ- ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Διάσκεψης .

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ υπογράμμισαν τη σημασία της αποτελεσματικής ανταλλαγής πληροφοριών στις κοινές τους προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, με επίκεντρο την πληροφόρηση από τα πεδία των μαχών, το PNR (Καταστάσεις Ονομάτων Επιβατών), και την ασφάλεια των αερομεταφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!