Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δεν θέλουν Τέλη Επιτηδεύματος οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών
[Euro2day]: Δεν θέλουν Τέλη Επιτηδεύματος οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών

[Euro2day]: Δεν θέλουν Τέλη Επιτηδεύματος οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά αρνείται την επιπλέον φορολόγηση με Τέλη Επιτηδεύματος. Προτείνει μεταβατικά να έχουν εφαρμογή υπό την μορφή κατωφλίου, μέχρι την οριστική εξάλειψη που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Αλλαγές στα Τέλη Επιτηδεύματος για την έδρα και τα υποκαταστήματα, έως και την κατάργησή τους, ζητά ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος Στέλιος Λουμάκης προς το Υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας.

Όπως αναφέρει: “Οι επιχειρήσεις ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά αποδίδουν σημαντικά έσοδα στο Κράτος μέσω του φόρου εισοδήματος που πληρώνουν, οπότε και δεν έχει εφαρμογή η «λογική» της επιπλέον φορολόγησης τους με Τέλη Επιτηδεύματος ώστε να καλυφθεί τυχόν απόκρυψη-φοροδιαφυγή εισοδημάτων τους. Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν αποκεντρωμένη και γεωγραφικά διεσπαρμένη δραστηριότητα, οπότε το συνολικό βάρος από τα τέλη επιτηδεύματος για την έδρα (1,000 ευρώ ετησίως) και ιδίως τα υποκαταστήματα που σωρεύεται (600 ευρώ ετησίως ανά εγκατάσταση) αποβαίνει παντελώς άδικο και εν τέλει υπερβολικό ιδίως για τις χιλιάδες των μικρών παραγωγών”.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

“Όπως γνωρίζετε η εφαρμογή ετήσιων Τελών Επιτηδεύματος για την έδρα και τα υποκαταστήματα που διατηρούν επιτηδευματίες και επιχειρήσεις -μεταξύ αυτών και ο κλάδος της επαγγελματικής ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά που εκπροσωπούμε- στην χώρα μας συνδέονται με τις μνημονιακέςπολιτικές των παρελθόντων ετών και της υπερφορολόγησης που τις συνόδευε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!