Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δεκτή η πρόταση για μετατροπή του SILO του Πειραιά σε Μουσείο
[Euro2day]: Δεκτή η πρόταση για μετατροπή του SILO του Πειραιά σε Μουσείο

[Euro2day]: Δεκτή η πρόταση για μετατροπή του SILO του Πειραιά σε Μουσείο

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων η μετατροπή του κτιρίου SILO στον Πειραιά σε Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), στη συνεδρίασή της την 1η Ιουλίου 2019, έκανε δεκτή τη μετατροπή του κτιρίου SILO, στον Πειραιά, σε Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Αυτό ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που υπενθυμίζει ότι η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων αποτελεί αίτημα του ΥΠΠΟΑ από το 2015, ενώ ταυτόχρονα συνιστά σημαντική ενέργεια για την υλοποίηση των δράσεων και την επίτευξη των στόχων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

«Η δημιουργία του Μουσείου έχει ήδη γίνει αποδεκτή από την πλευρά του ΟΛΠ , όπως προκύπτει και από σχετική επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του ΟΛΠ », υπογραμμίζει το ΥΠΠΟΑ. Επίσης, πληροφορεί ότι στην ίδια συνεδρίαση η ΕΣΑΛ αποδέχθηκε τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην υπουργική απόφαση της 24ης Μαΐου 2019, με την οποία εγκρίθηκε το Master Plan του ΟΛΠ .
«Η ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων θα συμβάλει στην ανάδειξη των πολυάριθμων και ήδη συντηρημένων ενάλιων ευρημάτων, που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστα σε αποθηκευτικούς χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!