Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δεκάδες funds «σκανάρουν» την Ελλάδα
[Euro2day]: Δεκάδες funds «σκανάρουν» την Ελλάδα

[Euro2day]: Δεκάδες funds «σκανάρουν» την Ελλάδα

Τι συμβαίνει με την πανσπερμία των funds που «οργώνουν» τράπεζες και επιχειρήσεις πολλών κλάδων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τους χώρους της μεταποίησης, των ακινήτων και των ήδη πτωχευμένων εταιρειών.

«Μιλώντας πρόσφατα με τέσσερις εταιρείες πληροφορικής διαφόρων μεγεθών και οικονομικών επιδόσεων, διαπίστωσα έκπληκτος πως και οι τέσσερις είχαν δεχτεί τουλάχιστον μία πρόταση-κρούση από κάποιο fund, που είτε ήθελε να αποκτήσει ποσοστό σε αυτές, είτε πρότεινε να κάνουν κάποια δουλειά μαζί.

Όσο και αν ορισμένοι επιχειρηματίες υπερβάλλουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται αρκετές δεκάδες funds, διαφόρων συμφερόντων, που είναι δύσκολο να τα εντάξει κάποιος σε μια συγκεκριμένη κατηγορία», υποστηρίζει γνωστός παράγοντας της αγοράς, ο οποίος συμπληρώνει:

«Μπορεί οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων funds να έχουν ήδη προσεγγίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγοράς, ωστόσο λίγες θα είναι οι συναλλαγές που θα γίνουν στο ορατό μέλλον, αν δεν αποκλιμακωθεί η αβεβαιότητα στη χώρα. Ιδίως στις περιπτώσεις που συζητούν για κουρέματα δανείων με τις πιστώτριες τράπεζες, δεν έχει ακόμη καταστεί εφικτή μια προσέγγιση αποτιμήσεων, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες δείχνουν να είναι σήμερα πιο εύκαμπτες σε σχέση με το παρελθόν».

Στο ερώτημα γιατί τα funds αυτά εντάσσουν την Ελλάδα στα σχέδιά τους, η απάντηση που δίδεται είναι απλή: «Αφενός, υπάρχει στο εξωτερικό διαθέσιμη ρευστότητα λόγω και των αρνητικών τραπεζικών επιτοκίων και αφετέρου, όπως τα κοράκια πηγαίνουν εκεί που υπάρχουν πτώματα, έτσι και τα funds επιλέγουν τις προβληματικές οικονομίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!