Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι δέκα μεγάλοι πονοκέφαλοι από τα προαπαιτούμενα
[Euro2day]: Οι δέκα μεγάλοι πονοκέφαλοι από τα προαπαιτούμενα

[Euro2day]: Οι δέκα μεγάλοι πονοκέφαλοι από τα προαπαιτούμενα

Πολυνομοσχέδιο σκούπα αναμένεται να κλείσει βασικές εκκρεμότητες, όπως η απλοποίηση των διαδικασιών ΦΠΑ. Επιστρέφουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των δανειστών, πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια. Που εντοπίζονται καθυστερήσεις.

Με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει προσχέδιο Staff Level Agreement στις αποσκευές τους, οι επικεφαλής του κουαρτέτου ξεκινούν από την Τετάρτη στην Αθήνα -ίσως- τον τελικό γύρο διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Σήμερα ξεκινούν οι συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ενημερώνει το EwG για την μέχρι σήμερα πρόοδο.

Στο βαθμό όπου τα βήματα της συμφωνίας δεν παρεκκλίνουν του αρχικού προγραμματισμού, η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα πρέπει να κλείσει στις 24 Μαϊου, στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup και εφόσον πιστοποιηθεί η υλοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των 88 προαπαιτούμενων θα επιδιωχθεί μια συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το χρέος στις 21 Ιουνίου ή το αργότερο στις 12 Ιουλίου.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι δανειστές απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από το Μνημόνιο αποτελεί η ολοκλήρωση των 88 προαπαιτούμενων, με εξαίρεση ίσως ορισμένα (π.χ. άδεια Καζίνο στο Ελληνικό) για τα οποία ο χρόνος είναι εξ ορισμού ανεπαρκής.

Στο μέτωπο των προαπαιτούμενων, παρ’ ότι για τα περισσότερα δεν απαιτείται νομοθετική δράση, θα πρέπει να αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα για όλες τις εκκρεμότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!