Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δέκα ανατροπές στις συντάξεις με το νέο έτος
[Euro2day]: Δέκα ανατροπές στις συντάξεις με το νέο έτος

[Euro2day]: Δέκα ανατροπές στις συντάξεις με το νέο έτος

Περικοπές στις νέες συντάξεις, «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ, επανυπολογισμός των ήδη καταβαλλόμενων παροχών είναι μερικές από τις ανατροπές που επιφέρει στους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι αλλαγές όπως τις περιγράφει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Τουλάχιστον δέκα ανατροπές σε χιλιάδες συνταξιούχους αλλά και την ασφάλιση εκατομμυρίων εργαζόμενων φέρνει για το νέο έτος ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου. Το 2017 τίθενται σε εφαρμογή όλες οι διατάξεις του Νόμου 4387 που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και οδηγούν σε δραματικές περικοπές νέες αλλά και παλαιές συντάξεις.

Ταυτόχρονα ξεκινά η λειτουργία του νέου υπερ-ταμείου μαμούθ, οι υπηρεσίες του οποίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν παράλληλα με την έκδοση νέων συντάξεων και τον επανυπολογισμό των παλαιών, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη, λιγότερο από 30 ημέρες πριν από το νέο έτος, το πως θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέγραψε 10 αλλαγές στις συντάξεις του 2017 που αναμένεται να ανατρέψουν την εύθραυστη ισορροπία στη ζωή των συνταξιούχων, οι οποίοι σε ποσοστό της τάξης του 50% ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ οι υπόλοιποι συντηρούν από τις πενιχρές συντάξεις τους, τις οικογένειές του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!