Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Danone: Μεγάλη επιβράδυνση στις πωλήσεις το γ’ τρίμηνο
[Euro2day]: Danone: Μεγάλη επιβράδυνση στις πωλήσεις το γ’ τρίμηνο

[Euro2day]: Danone: Μεγάλη επιβράδυνση στις πωλήσεις το γ’ τρίμηνο

Οι πωλήσεις είχαν στο τρίμηνο την πιο βραδεία ανάπτυξη εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αυξήθηκαν κατά 2,1%, ενώ ο όγκος μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και έξι τρίμηνα. Η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως σε ρυθμιστικές αλλαγές στην Κίνα.

Η Danone ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου εμφάνισε την πιο βραδεία ανάπτυξη πωλήσεων εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Οι πωλήσεις δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, εν μέσω επιβράδυνσης στις βρεφικές τροφές, δηλαδή στο κομμάτι των δραστηριοτήτων που παραδοσιακά καταγράφει την πιο ραγδαία ανάπτυξη.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,1% σε όρους like for like, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας με έδρα στο Παρίσι. Οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 2,4%.

Οι συνολικές πωλήσεις υποχώρησαν σε 5,54 δισ. ευρώ, καθώς ο όγκος μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και έξι τρίμηνα.

Η παραγωγή βρεφικών τροφών της Danone στην Ευρώπη είχε ωφεληθεί από μια ισχυρή ανάπτυξη στην κινεζική ζήτηση, η οποία τώρα επιβραδύνεται.

«Η Κίνα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, δημιουργώντας βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα και επηρεάζοντας αρνητικά την ανάπτυξη των πωλήσεών μας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Emmanuel Faber, κάνοντας λόγο για κάποιες ρυθμιστικές αλλαγές στις βρεφικές τροφές που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!