Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Δαμασκός: Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Τουρκία
[Euro2day]: Δαμασκός: Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Τουρκία

[Euro2day]: Δαμασκός: Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Τουρκία

«Ελπίζουμε πως ο στρατός μας και ο τουρκικός στρατός δεν θα πολεμήσουν. Αυτή είναι η κατ’ αρχήν στάση μας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ.

Η Συρία δεν θέλει να πολεμήσει με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, αφού η Τουρκία ανακοίνωσε πως ένα από τα παρατηρητήριά της στην περιφέρεια της Ιντλίμπ στη Συρία δέχθηκε επίθεση από περιοχή η οποία ελέγχεται από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του, και η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες, υποστήριξαν από κοινού ένα σύμφωνο αποκλιμάκωσης για την περιοχή, το οποίο υφίσταται από πέρυσι. Όμως η συμφωνία έχει κλονιστεί τους τελευταίους μήνες και εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή. Η Ιντλίμπ είναι το τελευταίο προπύργιο των αντικυβερνητικών ανταρτών έπειτα από οκτώ χρόνια εμφύλιου πολέμου.

«Ελπίζουμε πως ο στρατός μας και ο τουρκικός στρατός δεν θα πολεμήσουν. Αυτή είναι η κατ’ αρχήν στάση μας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ, ο οποίος είχε δίπλα του τον κορυφαίο διπλωμάτη της κινεζικής κυβέρνησης, τον Κρατικό Σύμβουλο Ουάνγκ Γκι.

«Αυτοί που πολεμάμε είναι οι τρομοκράτες, ιδιαίτερα στην Ιντλίμπ, που είναι συριακή επικράτεια, τμήμα της χώρας μας», δήλωσε ο Μουάλεμ, ο οποίος μίλησε στην αραβική και τα σχόλιά του μεταφράσθηκαν στην κινεζική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!