Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Daily Sabah: ΗΠΑ… καθίστε φρόνιμα!
[Euro2day]: Daily Sabah: ΗΠΑ… καθίστε φρόνιμα!

[Euro2day]: Daily Sabah: ΗΠΑ… καθίστε φρόνιμα!

Η συντακτική ομάδα της Τουρκικής εφημερίδας, εν όψει της επίσκεψης Τίλερσον, αναφέρει μεταξύ άλλων στο editorial της πως αν οι ΗΠΑ συμπεριφερθούν καλά, η Τουρκία θα είναι ένας “σπουδαίος φίλος”.

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να… κάτσουν φρόνιμα, έστειλε η συντακτική ομάδα της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah (η οποία θεωρείται όργανο προπαγάνδας της τουρκικής κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος AKP), με ανοικτή επιστολή της εν όψει της σημερινής επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στην Τουρκία.

Στο editorial με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου, η συντακτική ομάδα της εφημερίδας αναφέρει μεταξύ άλλων πως αναμένει ο κ. Τίλερσον να αναλάβει «ηγετικό ρόλο στον τερματισμό της μανιακής φύσης της σημερινής αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, διαφορετικά να γνωρίζετε πως η Τουρκία δεν έχει ούτε την υπομονή να περιμένει άλλο ούτε την ανοχή να ακούσει άλλες κούφιες δηλώσεις».

Ζητά οι ΗΠΑ να διακόψουν κάθε σχέση με το PKK και τους συμμάχους του, όπως YPG, τονίζοντας πως «κάθε εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο μέλος του PKK και του YPG αποτελεί ξεκάθαρο κίνδυνο για την ασφάλεια της Τουρκίας», αλλά είναι απειλή και για την ΕΕ. Επαναλαμβάνει πως η μάχη κατά του ISIS αποτελεί προτεραιότητα για την Τουρκία και πως «το μόνο που ζητά η Άγκυρα από τους συμμάχους της είναι να την στηρίξουν κατά της τρομοκρατίας».

«Οι αμερικανοί αξιωματούχοι, ιδιαίτερα οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι που βρίσκονται στην περιοχή, πρέπει να μάθουν τον σεβασμό και την ταπεινότητα. Τα ανεύθυνα σχόλιά τους προκαλούν μεγάλη ζημιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!