Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Crash test στα φοιτητικά δάνεια
[Euro2day]: Crash test στα φοιτητικά δάνεια

[Euro2day]: Crash test στα φοιτητικά δάνεια

Οι προσφορές από τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα για την κάλυψη των αναγκών νέων που σπουδάζουν. Στις 8.000 ευρώ το μέσο δάνειο, έως 40.000 ευρώ προσφέρει η αγορά. Τα επιτόκια, η διάρκεια, οι δόσεις και οι πρόσθετες παροχές.

Δεν δίνουν όλες οι τράπεζες δάνεια σπουδών ή μάλλον, δεν είναι το ….καλύτερό τους! Για κάποιες είναι εκτός φιλοσοφίας, παρά το ότι επί της ουσίας είναι μια υποκατηγορία καταναλωτικής πίστης. Ο δανεισμός για λόγους σπουδών, είναι μια μικρή αγορά μεν, υπαρκτή δε.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το ποσοστό χορηγήσεων των φοιτητικών προσωπικών δανείων κυμαίνεται μεταξύ 1,1% – 1,8% επί του συνόλου των χορηγήσεων καταναλωτικών δανείων. Κατά μέσο όρο, τα φοιτητικά δάνεια αιτούνται για ποσά της τάξεως των 8.000 ευρώ, με την αγορά να προσφέρει έως και 40.000 ευρώ.

Παρούσες στο χώρο, η Εθνική Τράπεζα με τη δανειακή, αλλά και καταθετική σειρά «Σπουδάζω», η Τράπεζα Πειραιώς με τα Καταναλωτικά Δάνεια για Γνώσεις και Δεξιότητες, καθώς και την πιστωτική κάρτα University Visa, η Alpha Bank με τη σειρά Καταναλωτικών Δανείων Εκπαιδευτικών Αναγκών και η Eurobank, με το συνολικό πακέτο Youth Project.
Ειδική υπηρεσία φοιτητικού δανείου, κάρτας αλλά και ευέλικτης μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό παρέχει η HSBC με την υπηρεσία U start, αλλά αυτά αφορούν μόνο φοιτητές που θα σπουδάσουν στη Μ. Βρετανία.

Τα χαρακτηριστικά των παραπάνω δανείων είναι σχεδιασμένα στην ίδια λογική, της εξυπηρέτησης των αναγκών που μπορεί να έχει ένας φοιτητής ενόψει των σπουδών του (για πτυχίο, μεταπτυχιακό, ΙΕΚ, απόκτηση δεξιοτήτων κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!