Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το Compete GR βάζει τώρα στόχο την ανταγωνιστικότητα
[Euro2day]: Το Compete GR βάζει τώρα στόχο την ανταγωνιστικότητα

[Euro2day]: Το Compete GR βάζει τώρα στόχο την ανταγωνιστικότητα

Ποιος είναι ο ρόλος του νεοσύστατου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και ποιες είναι οι προτεραιότητες. Πότε θα καταθέσει τις πρώτες προτάσεις. Από ποιους απαρτίζεται. Ο Σίμος Ανταστασόπουλος τέθηκε επικεφαλής.

Με συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής, αλλά και με μια «βεντάλια» ορθών πρακτικών προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια παρέμβαση το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (COMPETE GR) το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα από 14 παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του COMPETE GR και του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Ανταστασόπουλος, η δομή και η λειτουργία του Συμβουλίου, θα είναι ανάλογη με αυτή της αντίστοιχης δομής των ΗΠΑ. Δηλαδή θα εστιάζει σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας και με προτάσεις προς την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα, τους επιχειρηματικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους θα επιδιώκει την υπέρβαση των εμποδίων για τη βελτίωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας. Σημειώνεται η δημιουργία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας από ιδιωτικούς φορείς, προβλέπεται πλέον από κοινοτική οδηγία.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, οι πρώτες προτάσεις θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ οι πιο εξειδικευμένες παρεμβάσεις αναμένονται στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που θα διοργανωθεί προς τα τέλη του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!