Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Citigroup: QE προ των πυλών για την Ελλάδα
[Euro2day]: Citigroup: QE προ των πυλών για την Ελλάδα

[Euro2day]: Citigroup: QE προ των πυλών για την Ελλάδα

Ερχεται… δημοσιονομική ώθηση, εκτιμά ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, ο οποίος προβαίνει σε σημαντικές θετικές αναθεωρήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της επόμενης διετίας. Η είσοδος στο QE ως το τέλος του έτους αλλά και τα αρνητικά που παραμένουν.

Η φιλική για την επιχειρηματικότητα νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σημαίνει ότι όχι μόνο οι πολιτικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με μόλις λίγα χρόνια πριν, αλλά η βελτιωμένη αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαπραγματευτεί τη μείωση του πρωτογενούς δημοσιονομικού της στόχου (ύψους 3,5% του ΑΕΠ) με τους Ευρωπαίους πιστωτές της, για πρώτη φορά μετά τη διάσωση που έληξε το 2018, εκτιμά η Citigroup.

Οι συζητήσεις εστιάζονται σε έναν αισθητά μικρότερο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 2,5% του ΑΕΠ. Εάν συμφωνηθεί, θα υπάρξει μια ουσιαστική δημοσιονομική ώθηση στην αύξηση του ΑΕΠ, πιθανώς ήδη από το 2ο τρίμηνο του 2020, μετά από μια δεκαετία δημοσιονομικής συγκράτησης.

Η ανάπτυξη ενδέχεται να επιταχυνθεί σε περίπου 2,5% σε πραγματικούς όρους. Οι δαπάνες για τόκους ως ποσοστό του ΑΕΠ προβλέπεται να μειωθούν κατά περίπου 1% μεταξύ 2018 (στο 3,3% του ΑΕΠ) και του τέλους του χρονικού ορίζοντα πρόβλεψης το 2024. Η Citigroup περιλαμβάνει πλέον αυτό στις προβλέψεις της, τις αναθεωρεί σε περίπου 2,5% το 2020-2021 από περίπου 2,0% στο παρελθόν και προειδοποιεί ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!