Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Citi: Τα ελληνικά ομόλογα θα κερδίσουν τα γερμανικά!
[Euro2day]: Citi: Τα ελληνικά ομόλογα θα κερδίσουν τα γερμανικά!

[Euro2day]: Citi: Τα ελληνικά ομόλογα θα κερδίσουν τα γερμανικά!

Για πρώτη φορά τα ελληνικά ομόλογα περιλαμβάνονται στα κορυφαία προτεινόμενα trades ενός μεγάλου επενδυτικού οίκου ή τράπεζας στις ετήσιες ειδικές εκθέσεις. Ποιες είναι οι άλλες επενδυτικές προτάσεις του οίκου για το 2020.

Μια έκπληξη για τα εγχώρια assets έκρυβε η προτεινόμενη λίστα με τα 12 trades για το 2020 της Citigroup Global Macro Strategy.

Σύμφωνα με τη Citi, τα 12 θέματα/trades μπορούν να ομαδοποιηθούν σε i) πιθανά «spikes» στη μεταβλητότητα των νομισμάτων, ii) πτώση της ανάπτυξης/στασιμότητα, επιτόκια/χαμηλότερες αποδόσεις iii) μεταφορές επενδυτικών θέσεων από assets του Ηνωμένου Βασιλείου, iv) σχετικές αξίες, v) Κίνα.

Το trade με εγχώριο ενδιαφέρον που προτείνει είναι η αγορά των εγχώριων ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων. Για την ακρίβεια, προτείνει την αγορά του εγχώριου δεκαετούς ομολόγους λήξεως το Μάρτιο του 2029 (GGB Mar29) έναντι του γερμανικού bund λήξεως το Φεβρουάριο του 2029. H Citi προβλέπει ότι η διαφορά (spread) απόδοσης των δύο ομολόγων από τις 180 μονάδες βάσης θα μειωθεί στις 100-150 μονάδες βάσης με μέσο στόχο τις 137 μ.β. και stop loss στις 200 μ.β.

Τα spreads των ελληνικών ομολόγων (GGBs) έχουν μειωθεί σημαντικά από την κρίση το 2010-2012 αλλά και κατά τα τελευταία 4-5 χρόνια. Τώρα, η Ελλάδα διαπραγματεύεται μόλις 182 μονάδες βάσης πάνω από τα Bunds και μόλις 20 μονάδες βάσης πάνω από ιταλικά δεκαετή ομόλογα (BTPs).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!