Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Citi: Αρκεί μια μικρή αφορμή για βουτιά στις αγορές
[Euro2day]: Citi: Αρκεί μια μικρή αφορμή για βουτιά στις αγορές

[Euro2day]: Citi: Αρκεί μια μικρή αφορμή για βουτιά στις αγορές

Σε μια περίοδο που όλοι σχεδόν συμφωνούν στις εκτιμήσεις για ανάκαμψη, επιτόκια και πληθωρισμό τα μεγάλα ρίσκα είναι λιγότερο ένας τελείως απροσδόκητος «μαύρος κύκνος» και περισσότερο ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα σε κάτι που αναμένεται ευρέως.

Οι αγορές μετοχών μπορεί να βρίσκονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ και το volatility να παραμένει χαμηλά, αλλά αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει τους επενδυτές, υποστηρίζει η Citi. Οι παγκόσμιες αγορές ίσως απέχουν μόνο μια «μικρή αφορμή» μακριά από μια μεγάλη αναστροφή, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα. 

Παρά τις διαρκείς ανησυχίες για την πολιτική αναστάτωση και την οικονομική αβεβαιότητα, η Citi υποστηρίζει ότι η «οικονομική βεβαιότητα» είναι στην πραγματικότητα κοντά σε ιστορικά υψηλά, με μικρές διαφωνίες στις προβλέψεις γύρω από την ανάπτυξη, τα επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, γράφει, τα μεγάλα ρίσκα είναι λιγότερο ένας τελείως απροσδόκητος «μαύρος κύκνος» και περισσότερο ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα σε κάτι που αναμένεται ευρέως, κάνοντας τα παραδοσιακά μέτρα μέτρησης του volatility «ένα φτωχό δείκτη αλλαγής κλίματος».

Αντ αυτού, υποστηρίζει, πρέπει να κοιτάμε τις καμπύλες της μεταβολής των τιμών, μια μέτρηση του σχήματος κορυφώσεων των τιμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!