Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χουλιαράκης: Μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση
[Euro2day]: Χουλιαράκης: Μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση

[Euro2day]: Χουλιαράκης: Μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση

«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει πως οι φόροι είναι υψηλοί, αλλά δεν λειτουργεί εν κενώ. Έχει εργαλεία για να πετύχει τους στόχους της.. Η ΝΔ θέλει περικοπές στο κοινωνικό κράτος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Στην παραδοχή ότι η φορολογική επιβάρυνση συνεπών νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μεγάλη, και ενέχει υφεσιακό κίνδυνο για την οικονομία, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, δηλώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση έλαβε αντισταθμιστικά μέτρα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η φορολογική επιβάρυνση των συνεπών και έντιμων νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι πραγματικά μεγάλη και αυτή εγκυμονεί κινδύνους. Ένας κίνδυνος είναι η υφεσιακή ροπή. Γνωρίζοντας το έχουν ληφθεί μέτρα δημοσιονομικής αντιστάθμισης, όπως η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο υπουργός.

«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει πως οι φόροι είναι υψηλοί, αλλά δεν λειτουργεί εν κενώ. Έχει εργαλεία για να πετύχει τους στόχους της» διαβεβαίωσε ο κ. Χουλιαράκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επισκόπηση των δαπανών, και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μέσα από τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!