Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χωρίς πρόβλεψη για το ΣτΕ ο προϋπολογισμός
[Euro2day]: Χωρίς πρόβλεψη για το ΣτΕ ο προϋπολογισμός

[Euro2day]: Χωρίς πρόβλεψη για το ΣτΕ ο προϋπολογισμός

Πλεόνασμα ύψους 1,843 δισ. ευρώ για τον λεγόμενο Κοινωνικό Προϋπολογισμό, με αύξηση εσόδων κατά 106 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα αναδρομικά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι και για πιθανές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Χωρίς προβλέψεις για τις πιθανές συνέπειες των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) όσον αφορά τα αναδρομικά ποσά που διεκδικούν οι 2,5 εκατ. συνταξιούχοι αλλά και για τις αναγκαίες αλλαγές σε συντάξεις και εισφορές που επιβάλλει το ανώτατο δικαστήριο, κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020.

Αναλυτικά, για τον λεγόμενο Κοινωνικό Προϋπολογισμό προβλέπεται πλεόνασμα ύψους 1,843 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με τις εκτιμήσεις έτους 2019, κατά 174 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα προβλέπεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 106 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, αφού η εισφορά του κράτους ως εργοδότη (για τους δημοσίους υπαλλήλους) αυξάνεται από 10% σε 13,3%. Παράλληλα, προβλέπεται μείωση στις μεταβιβάσεις.

Συγκεκριμένα η μείωση κατά 550 εκατ. ευρώ των εσόδων από μεταβιβάσεις αντισταθμίζεται από την πρόβλεψη για αυξημένα κατά 658 εκατ. ευρώ έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές, στα οποία ενσωματώνεται και η τελευταία αύξηση του ποσοστού των εργοδοτικών εισφορών για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, που πλέον ανέρχεται στο προβλεπόμενο ποσοστό 13,33%.

Τα έξοδα του Κοινωνικού Προϋπολογισμού προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν μείωση κατά 68 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!