Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χωρίς εισφορές οι τίτλοι κτήσης
[Euro2day]: Χωρίς εισφορές οι τίτλοι κτήσης

[Euro2day]: Χωρίς εισφορές οι τίτλοι κτήσης

Τα σενάρια που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση καθώς διαπιστώνεται ότι η αμοιβή με τίτλους κτήσης για ποσά έως 10.000 ευρώ στην πράξη υποκαθιστά την πλήρη απασχόληση. Στόχος ο δραστικός περιορισμός του ανώτατου ποσού.

Σε δραστικό περιορισμό του ποσού με το οποίο θα μπορεί να αμείβεται κάποιος περιστασιακά εργαζόμενος με τίτλους κτήσης προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, με το μειωμένο αυτό ποσό να μην υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις.

Οι γνωστές από το παρελθόν αποδείξεις δαπάνης επανήλθαν στο προσκήνιο το 2017, όταν με το νόμο Κατρούγκαλου προβλέφθηκε η επιβολή εισφορών σε κάθε αμοιβή, είτε είναι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, είτε με Τίτλο Κτήσης. Βέβαια, ενώ στα γνωστά «μπλοκάκια» οι εισφορές άρχισαν να «τρέχουν άμεσα, για τους τίτλους κτήσης η υποχρέωση για ασφαλιστικές κρατήσεις ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019.

Πλέον, κι ενώ οι τίτλοι κτήσεις σχεδόν υποκατέστησαν τα «μπλοκάκια», το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στον δραστικό περιορισμό του ποσού με το οποίο θα μπορεί να αμείβεται κάποιος περιστασιακά εργαζόμενος με Τίτλους Κτήσης. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο ώστε το σημαντικά μειωμένο αυτό ποσό να μην υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις.

Αναλυτικά, σήμερα, μετά από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέπονται συναλλαγές μεταξύ προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους ευκαιριακά – ως παρεπόμενη δραστηριότητα – σε επιχειρήσεις ή και ιδιώτες, έως το ύψος των 10.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!