Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χονγκ Κονγκ: Κινέζοι στρατιώτες βοήθησαν στον καθαρισμό της πόλης
[Euro2day]: Χονγκ Κονγκ: Κινέζοι στρατιώτες βοήθησαν στον καθαρισμό της πόλης

[Euro2day]: Χονγκ Κονγκ: Κινέζοι στρατιώτες βοήθησαν στον καθαρισμό της πόλης

Στρατιώτες του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, με κοντά παντελονάκια και μπλουζάκια, εμφανίστηκαν σε δρόμους της πόλης, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους και βοηθώντας τους να καθαρίσουν τα σκουπίδια από τις διαδηλώσεις.

Η σημερινή κίνηση του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) για το καθάρισμα των δρόμων από τα σκουπίδια και τα οδοφράγματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ έγινε ως μια πρωτοβουλία “εθελοντικής κοινωνικής δραστηριότητας” από τις στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της πόλης.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η τοπική διοίκηση δεν ζήτησε την βοήθεια του PLA που παρέμεινε εντός του στρατοπέδου του, κατά τους μήνες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι στρατιώτες του Κινεζικού (PLA) φορώντας κοντά παντελονάκια και μπλουζάκια εμφανίστηκαν σε μερικούς από τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους και βοηθώντας τους να καθαρίσουν τα οδοφράγματα και τα σκουπίδια από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η παρουσία των στρατιωτών του PLA ακόμη και για τον καθαρισμό των δρόμων γύρω από την βάση τους, μπορεί να εξοργίσει τους διαδηλωτές και να κλιμακώσει την αντιπαράθεση για το αυτόνομο καθεστώς διοίκησης της περιοχής από την Κίνα.

Η πρώην βρετανική αποικία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις κατά τους τελευταίους πέντε και πλέον μήνες, με τους διαδηλωτές να έχουν κινητοποιηθεί υπέρ της δημοκρατίας, θεωρώντας ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα παρεμβαίνει στην πόλη και στις εγγυήσεις για την ελευθερία της, μετά την επιστροφή της, στην κινεζική διοίκηση το 1997.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!