Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χαιρετίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός τη συγχώνευση Fiat Chrysler-PSA
[Euro2day]: Χαιρετίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός τη συγχώνευση Fiat Chrysler-PSA

[Euro2day]: Χαιρετίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός τη συγχώνευση Fiat Chrysler-PSA

«Μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία και την Ευρώπη», δήλωσε ο Κόντε στην εφημερίδα La Stampa.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε χαιρέτισε τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση της Fiat Chrysler με τη γαλλική ανταγωνίστριά της PSA σε συνέντευξή του σε εφημερίδα που δημοσιεύθηκε σήμερα, αλλά δήλωσε ότι η προστασία των θέσεων εργασίας θα είναι η βασική προτεραιότητα.

«Μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ιταλία και την Ευρώπη», δήλωσε ο Κόντε στην εφημερίδα La Stampa. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων θα βοηθήσει στην ενοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Μιλώντας ενόψει της αυριανής συνάντησης της διοίκησης της Fiat Chrysler (FCA) με εκπροσώπους ιταλικών συνδικάτων, ο Κόντε δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας. «Η εγγύηση ότι τα επίπεδα απασχόλησης θα προστατευθούν και θα διατηρηθούν έχει δοθεί γραπτώς στην κοινή ανακοίνωση των FCA-PSA», δήλωσε ο Κόντε. «Για αυτή την κυβέρνηση, η προστασία της σταθερότητας της απασχόλησης είναι κρίσιμη», πρόσθεσε.

Η FCA έχει ανακοινώσει ότι αναμένει ετήσιες συνέργειες 3,7 δισεκ. ευρώ από την συγχώνευση, ενώ δεν σχεδιάζεται να κλείσουν εργοστάσια. Η απόφαση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών να περιλάβουν δύο εκπροσώπους των συνδικάτων -έναν από την Ιταλία και έναν από τη Γαλλία- στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο του νέου ομίλου χαιρετίστηκε και από τα συνδικάτα.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα εργοστάσια των εταιριών στην Ευρώπη, που βρίσκονται από την Πορτογαλία έως τη Βρετανία, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει αλληλοεπικάλυψη σε εμπορικά σήματα και ανεκμετάλλευτες μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!