Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κ. Χατζηδάκης: Το αγκάθι της ΔΕΗ και τα σχέδια για την ενέργεια
[Euro2day]: Κ. Χατζηδάκης: Το αγκάθι της ΔΕΗ και τα σχέδια για την ενέργεια

[Euro2day]: Κ. Χατζηδάκης: Το αγκάθι της ΔΕΗ και τα σχέδια για την ενέργεια

Η ολοκλήρωση των αγωγών TAP και IGB και οι μονάδες αποθήκευσης φυσικού αερίου στις κυβερνητικές προτεραιότητες για την ενέργεια, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό. Στήριξη στις διασυνδέσεις Κρήτη 1 και Κρήτη 2. Κλειστά χαρτιά για τη ΔΕΗ.

Tην αναγκαιότητα να αναδειχθεί η χώρα σε διεθνή ενεργειακό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή ανέδειξε, κατά τη σημερινή του παρέμβαση στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά την ορκωμοσία του ως υπουργού, ο κ Χατζηδάκης τόνισε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, είναι η ΔΕΗ . Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει σήμερα από το συγκεκριμένο συνέδριο κάποια αναφορά.

Αντ’ αυτού, ο κ. Χατζηδάκης προτίμησε να αναδείξει τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος είναι η ενεργειακή συνεργασία της με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι στις 24 και 25 Ιουλίου θα μεταβεί στο Κάιρο για το East Med Gas Forum, στο οποίο θα παραστεί και ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, με τον οποίο και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση. Στο forum θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ενέργειας και εκπρόσωποι της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Παλαιστινιακής Αρχής, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!