Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χαρίτσης: Κονδύλια 1 δισ. για σύνδεση έρευνας-επιχειρηματικότητας
[Euro2day]: Χαρίτσης: Κονδύλια 1 δισ. για σύνδεση έρευνας-επιχειρηματικότητας

[Euro2day]: Χαρίτσης: Κονδύλια 1 δισ. για σύνδεση έρευνας-επιχειρηματικότητας

Από το νέο ΕΣΠΑ έχουν δεσμευτεί κονδύλια συνολικού ύψους 1 δισ. για τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, τόνισε ο Α. Χαρίτσης. Επιπλέον πόροι 0,5 δισ. θα διατεθούν για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, συμπλήρωσε.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, άνοιξαν με τις ομιλίες τους σήμερα τις εργασίες του 2ου Πανευρωπαϊκού Συνέδριου για τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας που πραγματοποιείται στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2016 στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Υφυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και συνδυάζεται με το βασικό στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση, την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Ο κ. Χαρίτσης περιέγραψε το πλέγμα των σχετικών δράσεων που κινούνται σε τρεις άξονες: (α) την ενίσχυση της νέας, δυναμικής επιχειρηματικότητας, (β) τη στήριξη των νέων ερευνητών και ερευνητριών, (γ) τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!