Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χάνεται ο ενθουσιασμός των διαδηλωτών στον Λίβανο
[Euro2day]: Χάνεται ο ενθουσιασμός των διαδηλωτών στον Λίβανο

[Euro2day]: Χάνεται ο ενθουσιασμός των διαδηλωτών στον Λίβανο

Εδώ και επτά εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους του Λιβάνου διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά που επικρατεί στη χώρα. Παράλληλα με τις ταραχές όμως αυξάνονται και τα οικονομικά προβλήματα στο Λίβανο.

Όλο και λιγότεροι τουρίστες επισκέπτονται το Λίβανο, όλο και λιγότερο συνάλλαγμα μπαίνει στη χώρα. Εργαζόμενοι απολύονται, επιχειρήσεις περικόπτουν τους μισθούς. Στην αρχή το μαζικό αυτό κίνημα διαμαρτυρίας βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Όσο περνάει όμως ο χρόνος ο ενθουσιασμός υποχωρεί, σύμφωνα με τη DW.

«Στην αρχή ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με τις διαδηλώσεις. Αργότερα όμως ακολούθησαν πολύ άσχημα πράγματα. Καταστροφές και το εισόδημά μας μειώθηκε. Στην αρχή ήμασταν με την επανάσταση» λέει ο Μοχάμεντ.

Πολλοί Λιβανέζοι δυσανασχετούν με το γεγονός ότι η κυβέρνησή τους δεν παραιτείται τελικά για να ανοίξει ο δρόμος για μεταρρυθμίσεις. Άλλοι πάλι διαμαρτύρονται για τις διαδηλώσεις ισχυριζόμενοι ότι τους καταστρέφουν τις δουλειές, όπως ο Μοχάμεντ:

«Είχα μια θέση σε μια εταιρεία ηλεκτρικών ειδών με κανονικό μισθό. Επίσης το βράδυ δούλευα γκαρσόνι σε ένα εστιατόριο με μισό μισθό. Τώρα το εστιατόριο έκλεισε και στην εταιρεία που δούλευα έχω μόνο μισή θέση».

Χάνονται δουλειές και συνάλλαγμα

Μόνο στη Βυρηττό έκλεισαν 250 εστιατόρια από το τέλος Οκτωβρίου. Ο λόγος είναι ότι όλο και λιγότεροι Λιβανέζοι ξοδεύουν χρήματα για εξόδους. Η αξία της λιβανέζικης λίρας έχει κατρακυλήσει κάτι που θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα:

«Εμάς μας χτυπάει η κρίση πάρα πολύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!