Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 17 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χάκερς απαιτούν λύτρα εκατομμυρίων για το κλεμμένο «Game of Thrones»
[Euro2day]: Χάκερς απαιτούν λύτρα εκατομμυρίων για το κλεμμένο «Game of Thrones»

[Euro2day]: Χάκερς απαιτούν λύτρα εκατομμυρίων για το κλεμμένο «Game of Thrones»

Οι χάκερς ζήτησαν «τον εξαμηνιαίο μισθό μας σε bitcoin», δίνοντας τελεσίγραφο τριών ημερών για ικανοποίηση του αιτήματός τους, διαφορετικά θα «βγάλουν στη φόρα» σειρές και εμπιστευτικά εταιρικά δεδομένα της HBO που ισχυρίζονται πως έχουν κλέψει..

Ομάδα χάκερ ανάρτησε στο διαδίκτυο χθες και άλλα κλεμμένα αρχεία της HBO, απαιτώντας λύτρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από το τηλεοπτικό δίκτυο προκειμένου να μην αναρτήσει ολόκληρη την τηλεοπτική σειρά και άλλα ευαίσθητα αρχεία.
Η HBO, που έχει παραδεχθεί την κλοπή, δήλωσε πως συνεχίζει να ερευνά το θέμα και συνεργάζεται με την αστυνομία και με ειδήμονες της κυβερνοασφάλειας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σε πεντάλεπτο βίντεο από τον «κ. Σμιθ» προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της HBO, Richard Plepler, οι χάκερς έδωσαν τελεσίγραφο στην εταιρεία να πληρώσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, διαφορετικά η ομάδα, που ισχυρίζεται πως έχει κλέψει 1,5 terabytes σειρών και εμπιστευτικών εταιρικών δεδομένων της HBO, θα αναρτήσει όλες τις σειρές και τα ευαίσθητα αρχεία στο διαδίκτυο.
Οι χάκερς ζήτησαν «τον εξαμηνιαίο μισθό μας σε bitcoin» και ισχυρίστηκαν πως κερδίζουν 12-15 εκατ. δολάρια ετησίως από τον εκβιασμό που κάνουν σε οργανισμούς στων οποίων τα δίκτυα έχουν διεισδύσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!