Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: «Βούλιαξε» 40% ο τζίρος τον Ιούνιο
[Euro2day]: ΧΑ: «Βούλιαξε» 40% ο τζίρος τον Ιούνιο

[Euro2day]: ΧΑ: «Βούλιαξε» 40% ο τζίρος τον Ιούνιο

Σε χαμηλό οκταμήνου διαμορφώθηκαν οι ενεργές μερίδες τον Ιούνιο, με την αξία των συναλλαγών να υποχωρεί δραματικά. Στο φώτο φίνις το πρόσημο του μήνα. Τα στατιστικά για τα χαρτοφυλάκια και η μετοχή του εξαμήνου.

Η απόδοση του Ιουνίου κρίθηκε κυριολεκτικά στις τελικές δημοπρασίες, με το “φώτο φίνις” να δείχνει +0,23% για τον Γενικό Δείκτη. Ο Τραπεζικός δείκτης με μηνιαία κέρδη 2,72%. Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να καταγράφει απώλειες 5,58% και ο Τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,62%. Μετοχή του χρηματιστηριακού εξαμήνου, πάντα με ελάχιστες συναλλαγές, η Τζιρακιάν, με απόδοση 2786,36%.

Σύμφωνα με το “AXIANUMBERS”, οι εισροές κεφαλαίων από Ξένους Επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Ιουνίου, ήταν λιγότερες από τις εκροές. Οι Ξένοι Επενδυτές, στο σύνολό τους, εμφάνισαν εκροές της τάξης των €30,60 εκατ. Οι Έλληνες Επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους €30,54 εκατ.

Η κεφαλαιοποίηση

Η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα €42,40 δισ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν €42,00 δισ., σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 1,0%.

Το γεγονός ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. εμφάνισε καλύτερη, μηνιαία, απόδοση από αυτή του Γενικού Δείκτη, οφείλεται στην σχετική υπεραπόδοση του Τραπεζικού κλάδου (+2,72%).

Η συμμετοχή των Ξένων Επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Αγοράς ανήλθε σε 67,5%, έναντι 67,2% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 0,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!