Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: Το θετικό σενάριο και τα περιθώρια κίνησης των δεικτών
[Euro2day]: ΧΑ: Το θετικό σενάριο και τα περιθώρια κίνησης των δεικτών

[Euro2day]: ΧΑ: Το θετικό σενάριο και τα περιθώρια κίνησης των δεικτών

Τι δεν έχει αποτιμήσει ακόμα η εγχώρια αγορά μετοχών και ποια είναι τα ρίσκα για τους επενδυτές. Οι μειώσεις θέσεων από τους short στις τραπεζικές μετοχές και πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα μετά την ανοδική κίνηση που ακολούθησε τις εκλογές.

Παρά την αυξημένη επιλεκτικότητα και μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών, το θετικό μεσοπρόθεσμο σενάριο παραμένει σε ισχύ για την εγχώρια μετοχική αγορά.

Τα σινιάλα από την αγορά των ομολόγων, η οποία κινείται στα πέριξ των ιστορικών χαμηλών, δεν έχουν ακόμα αποτιμηθεί ή προεξοφληθεί στις τιμές των μετοχών γιατί αυτή η διαδικασία, πρώτον θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο και, δεύτερον, μεγαλύτερη ορατότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι δημοσκοπήσεις και η πιθανότητα για αυτοδύναμη ή μη κυβέρνηση μπορεί να προκαλούν αύξηση στην ημερήσια διακύμανση. Οι ξένοι επενδυτές, πάντως, εστιάζουν ήδη στην επόμενη μέρα και στις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης. Από την «κομψή» έκθεση της Κομισιόν είναι σαφές ότι το μήνυμα είναι προσοχή στην αγορά της ενέργειας και τη ΔΕΗ συγκεκριμένα, τις τράπεζες και τα NPEs και τέλος τη δημοσιονομική ισορροπία.

Από την άλλη, τα αδύναμα αποτελέσματα των τραπεζών, η έκθεση της Κομισιόν, αλλά και τα μέτρια αποτελέσματα για την οικονομία και το ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο μπορεί να προκάλεσαν νευρικότητα, αλλά η αγορά δεν κινήθηκε σε επίπεδα που να διαταράξει την τρέχουσα ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!