Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: Στο 65,5% μειώθηκε το ποσοστό των ξένων τον Αύγουστο
[Euro2day]: ΧΑ: Στο 65,5% μειώθηκε το ποσοστό των ξένων τον Αύγουστο

[Euro2day]: ΧΑ: Στο 65,5% μειώθηκε το ποσοστό των ξένων τον Αύγουστο

Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX) έκλεισε στα €47,30 δισ., μειωμένη κατά 2,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η Συνολική αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €1,38 δισ

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Αύγουστο -συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ- ανήλθε στο 65,5% παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 0,2% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Axianumbers.

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Αυγούστου 2019. Τον Αύγουστο 2019 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν τα εξής:

• Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX) έκλεισε στα €47,30 δισ., μειωμένη κατά 2,9% από τον προηγούμενο μήνα. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, η μείωση αγγίζει το 2,9%.

• Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Αυγούστου, ήταν λιγότερες από τις εκροές.

• Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 67,9% έναντι 68,0% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 0,1%. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (1.648,69 εκατ. ευρώ ή 3,5%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 65,5% παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 0,2% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Συνολική αξία συναλλαγών €1,38 δισ. (μειωμένη κατά 20,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένη κατά 72,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!