Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το ΧΑ και η συνταγή για επιτυχημένο… stock picking
[Euro2day]: Το ΧΑ και η συνταγή για επιτυχημένο… stock picking

[Euro2day]: Το ΧΑ και η συνταγή για επιτυχημένο… stock picking

Τι αλλάζει στην εγχώρια αγορά. Πού εστιάζει πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το βασικό σενάριο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Ο ρόλος των τραπεζών και των διαπραγματεύσεων για συμφωνίες αναχρηματοδότησης.

Tις προοπτικές των εισηγμένων εταιρειών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας στη «μεταμνημονιακή περίοδο» προσπαθούν να προβλέψουν οι επενδυτές στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν σημαντικές υπεραποδόσεις σε μεσομακροπρόθεσμη βάση. Σύμφωνα με αναλυτές, το βασικό χαρακτηριστικό της μεταμνημονιακής περιόδου θα είναι το ίδιο που… χρύσωσε τους προνοητικούς επενδυτές και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πενταετία: το επιτυχημένο stock picking.

Με βάση την άποψη αυτή, ενώ ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει γύρω στο 20% της αξίας του κατά την τελευταία πενταετία, πολλές δεκάδες μετοχές έδωσαν κέρδη στους κατόχους τους, που συχνά υπερέβησαν το 50% ή και το 100%. Απλά, θα έπρεπε κάποιος να διαγνώσει σωστά το ποιες εισηγμένες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης και γιατί όχι, να επωφεληθούν από αυτές.

Σε ανάλογη φάση επενδυτικής… αναζήτησης βρισκόμαστε και σήμερα. Μετά την πλαγιοπτωτική πορεία των τιμών των μετοχών από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα (σχετική «ελάφρυνση» των αποτιμήσεων) οι επενδυτές θα πρέπει να ξεχωρίσουν ποιες επιχειρήσεις θα ξεχωρίσουν -μεσομακροπρόθεσμα- κατά τη «μεταμνημονιακή περίοδο», η οποία ελπίζεται ότι -σύμφωνα με το βασικό σενάριο και σε περίπτωση που κάποιο απρόοπτο γεγονός δεν συμβεί- θα συνοδευθεί από:

1.Μια μικρή τόνωση στην εγχώρια κατανάλωση, ακόμη κι αν οι ετήσιοι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ περιοριστούν σε χαμηλά επίπεδα (μεταξύ 0,5% και 1,5%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!