Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: Που βρίσκονται τα stop για τις συστημικές τράπεζες
[Euro2day]: ΧΑ: Που βρίσκονται τα stop για τις συστημικές τράπεζες

[Euro2day]: ΧΑ: Που βρίσκονται τα stop για τις συστημικές τράπεζες

Πονοκέφαλος για τους επενδυτές η αδυναμία της εγχώριας αγοράς να αντιδράσει παρά το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Το «κοκτέιλ» που οπλίζει τα χέρια των πωλητών και τα σημεία στήριξης για τους βασικούς δείκτης του χρηματιστηρίου.

Μια ξεκάθαρα πτωτική εβδομάδα διανύει το Χ.Α. με κάθε προσπάθεια αντίδρασης να πέφτει στο κενό. Οι αρνητικές εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων, όπου το 10ετές φλερτάρει με το 4,5%, επηρεάζουν και τις μετοχές. Παράλληλα, οι εξελίξεις στην Ιταλία, η παραμονή του αμερικανικού 10ετούς πάνω από το 3%, αλλά πρωτίστως η μη εξέλιξη στα εσωτερικά μέτωπα φθείρουν σταδιακά τις δυνάμεις των αγοραστών. Με τον γερμανικό DAX να ξεπερνά τις 13.000 μονάδες και τον S&P 500 τις 2.730 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται εκτός συγχρονισμού και αυτό είναι πολύ αρνητικό για τις εγχώριες αξίες.

Οι αλλαγές του δείκτη MSCI επίσης φαίνεται να επηρεάζουν τις δεικτοβαρείς μετοχές, αφού και το ποσοστό της χώρας στον δείκτη αναμένεται να μειωθεί, έστω και λίγο. Στα πεδία της άμυνας, η επόμενη σημαντική στήριξη φάνηκε ότι είναι στις 785 μονάδες και η επόμενη περιοχή εδράζει στην περιοχή των 762-767 μονάδων που είναι το χαμηλό του Απριλίου, με ενδιάμεσο σημείο τις 775 μονάδες. Εφόσον οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές παραμείνουν εξαιρετικά ευνοϊκές και η εγχώρια αγορά συνεχίζει να διολισθαίνει, τότε τα θετικά σενάρια είναι άνευ σημασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!