Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής
[Euro2day]: ΧΑ: Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

[Euro2day]: ΧΑ: Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

«Η εκτίναξη του αριθμού των πράσινων επενδυτών παγκοσμίως καθιστά την προσέγγισή τους κομβικής σημασίας στόχο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

To Xρημστιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την εταιρεία TΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ με αφορμή την εισαγωγή και έναρξη διαπραγμάτευσης στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου. Συνολικά διατέθηκαν 150.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας, με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ και αντλήθηκαν 150.000.000 ευρώ με επιτόκιο 2,60%.

Το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησαν οι κ.κ Μανώλης Μαραγκουδάκης CEO της Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, Αριστοτέλης Σπηλιώτης CFO Finance της Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ & CEO της Τέρνα Ενεργειακή ΜΑΕΧ και Μανώλης Φαφαλιός CFO Operation της Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ.

Στην εισαγωγή του πρώτου Πράσινου Εταιρικού Ομολόγου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τονίζοντας: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική καθώς επιβεβαιώνεται το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών εταιρικών ομολόγων και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της επενδυτικής στόχευσης στην οποία είναι πλέον εμφανές ότι οι εκδότες οι διαμεσολαβητές και η αγορά πρέπει να εστιάσουμε. Η εκτίναξη του αριθμού των πράσινων επενδυτών παγκοσμίως καθιστά την προσέγγισή τους κομβικής σημασίας στόχο».

O κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που για μία ακόμα φορά οι επενδυτές έδειξαν στην εταιρεία: «Θεωρούμε ότι η εμπιστοσύνη αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία μας και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που εκφράζεται διαχρονικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!