Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: Τι χρειάζεται για να «ξυπνήσει» η αγορά
[Euro2day]: ΧΑ: Τι χρειάζεται για να «ξυπνήσει» η αγορά

[Euro2day]: ΧΑ: Τι χρειάζεται για να «ξυπνήσει» η αγορά

Οι προσδοκίες για εμφάνιση περισσότερων και πιο «σοβαρών» ξένων χαρτοφυλακίων και η σημασία της μείωσης των short θέσεων. Τα κρίσιμα όρια κίνησης των δεικτών. Σε διαδικασία συσσώρευσης οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η αυξημένη μεταβλητότητα στις ξένες αγορές επιδρά και στο Ελληνικό χρηματιστήριο, αν και η εγχώρια αγορά παραμένει εντός των ανοδικών της στόχων. Η πιο προσεκτική προσέγγιση των αγοραστών, αν και εμφανής, ωστόσο δεν έχει δώσει περιθώρια ή το προβάδισμα στους πωλητές. Ταυτόχρονα, η μείωση των short θέσεων στους τραπεζικούς τίτλους βοηθά στην ψυχολογία.

Πλέον είναι πιθανό τα hedge funds να κλείσουν τις θέσεις τους χωρίς να περιμένουν τα stress tests της επόμενης χρονιάς. Σε αυτό συνηγορεί και το κλίμα που επικράτησε και στο 14ο Roadshow στο Λονδίνο. Όσο η διεθνής συγκυρία είναι ευνοϊκή, με το συνδυασμό πλεονάζουσα ρευστότητας και χαμηλών αποδόσεων να διατηρείται, η εγχώρια αγορά μετοχών μπορεί να προσπαθήσει να προσελκύσει πιο σοβαρά ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Στο πιο τεχνικό επίπεδο, η κίνηση προς τις 880-900 μονάδες παραμένει το ζητούμενο και όσο ο δείκτης διατηρείται πάνω από τη σημαντική περιοχή στήριξης των 845 μονάδων είναι το βασικό σενάριο. Σε αυτές τις συνθήκες της αυξημένης μεταβλητότητας στο εξωτερικό και των χαμηλών συναλλακτικών αξιών στο εσωτερικό, η προσέγγιση και η ανοδική διάσπαση των 900-905 μονάδων στον Γενικό Δείκτη και των 2.250 μονάδων στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι δύσκολο έργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!