Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: Χοντρό παιχνίδι πριν το κρίσιμο τριήμερο
[Euro2day]: ΧΑ: Χοντρό παιχνίδι πριν το κρίσιμο τριήμερο

[Euro2day]: ΧΑ: Χοντρό παιχνίδι πριν το κρίσιμο τριήμερο

Θετικό στοιχείο για την αγορά οι αντοχές των τραπεζών και ο υψηλός τζίρος. Oι προϋποθέσεις για ανοδική συνέχεια. Τα βραχυπρόθεσμα επίπεδα με σημασία για τις μετοχές των Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Αlpha Bank. Η εικόνα του FT-25.

Με profit taking στον τραπεζικό κλάδο ξεκίνησε ο τελευταίος μήνας του έτους, μετά το εντυπωσιακό window dressing που έλαβε χώρα την τελευταία μέρα του Νοεμβρίου, υποβοηθούμενο και από τις αγορές των παθητικών διαχειριστών εξαιτίας των αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων τους, λόγω της αναθεώρησης των δεικτών του οίκου MSCI.

Η αναμενόμενη διόρθωση των προηγούμενων ημερών σεβάστηκε το κάτω αποδεκτό όριο των 600 μονάδων, ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 600,61 μονάδες στις 29/11, ωστόσο ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης και στη δεύτερη επαφή του με την επόμενη ζώνη αντίστασης στις 630 μονάδες, δυσκολεύεται.

Από την άλλη, το θετικό για την αγορά είναι ότι το momentum με αυξημένες συναλλαγές και οδηγό τις τραπεζικές μετοχές διατηρείται.

Το επίπεδο των 600 μονάδων, το οποίο αποτελεί και ψυχολογικό «όριο», παραμένει το νέο τεχνικό βραχυπρόθεσμο επίπεδο που θα πρέπει να σεβαστεί η αγορά στη διορθωτική της κίνηση. Οι ταλαντωτές των βασικών δεικτών στα ημερήσια διαγράμματα είναι σε ουδέτερες ζώνες τιμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!