Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΧΑ: Η «άτσαλη» διόρθωση και οι προσδοκίες για Fitch
[Euro2day]: ΧΑ: Η «άτσαλη» διόρθωση και οι προσδοκίες για Fitch

[Euro2day]: ΧΑ: Η «άτσαλη» διόρθωση και οι προσδοκίες για Fitch

Τα δεδομένα μετά την χθεσινή διόρθωση καλούνται να σταθμίσουν οι επενδυτές. Οι ανησυχίες για τις μεγάλες διεθνείς αγορές η κρίσιμη η έκθεση της Fitch για την οικονομία. Πώς διαμορφώθηκε η τεχνική εικόνα για δείκτες και τραπεζικές μετοχές.

Η αδυναμία διάσπασης της ζώνης των 660-666 για τον Γενικό Δείκτη, σε συνδυασμό με την επιδείνωση στην αγορά των ομολόγων, αλλά και των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, έφερε το profit taking στην αγορά.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις στα βαριά χαρτιά φέτος ήταν λογικό να φέρουν κάποια διόρθωση στις τιμές. Από την άλλη όμως, οι άτσαλες κινήσεις στις τραπεζικές μετοχές δείχνουν ότι το κλίμα παραμένει αρνητικό.

Ταυτόχρονα, η Fitch Ratings συνεχίζει τον χορό των αξιολογήσεων φέτος. Θυμίζουμε ότι αξιολογεί τη χώρα με ΒΒ- με σταθερές προοπτικές, έχει δηλαδή την υψηλότερη αξιολόγηση. Η S&P επιβεβαίωσε πρόσφατα το Β+ και θετικές προοπτικές. Η Moody’s βρίσκεται πολύ πιο πίσω, με Β3, και η καναδική DBRS είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την S&P. Οποιαδήποτε αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας θα είναι θετική έκπληξη, με πιο πιθανή την αλλαγή του outlook σε «θετικό» από «σταθερό».

Οι θετικότερες σκέψεις θα επανέλθουν μόνο με πειστική ανοδική κίνηση πάνω από το πρόσφατο υψηλό των 664 μονάδων και το πρώτο θετικό σημάδι θα είναι η διατήρηση των 640 μονάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!