Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το ΧΑ και η αρνητική παράδοση του Αυγούστου
[Euro2day]: Το ΧΑ και η αρνητική παράδοση του Αυγούστου

[Euro2day]: Το ΧΑ και η αρνητική παράδοση του Αυγούστου

Ακολουθώντας την… παράδοση ο Αύγουστος κινείται στο κόκκινο και χωρίς μεγάλους όγκους συναλλαγών. Γιατί το σενάριο της διολίσθησης φαντάζει ως το πιθανότερο. Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση. Αναμονή για την αξιολόγηση από την Fitch.

Με το ενδιαφέρον να έχει μετατοπιστεί αποκλειστικά στο κλείσιμο και τις δημοπρασίες, όσο η αγορά παραμένει σε αυτά τα επίπεδα και σε αυτές τις συναλλαγές, το βασικό σενάριο είναι να κινηθεί χαμηλότερα με διολίσθηση τιμών.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι έκδηλη, ενώ η αγορά των ομολόγων δεν προεξοφλεί θετικές εξελίξεις, λίγες ημέρες πριν από την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Οι ανακοινώσεις του MSCI στις 13/8 και σήμερα της Fitch Ratings, για την οποία η αίσθηση της αγοράς είναι ότι θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα στα επίπεδα Β+ από Β, δεν προκαλούν καμία θετική επίδραση.

Ο Αύγουστος είναι μήνας χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας και τα τελευταία είκοσι χρόνια η εποχικότητά του είναι έντονα αρνητική και παραδοσιακά αποτελεί τον χειρότερο μήνα του έτους. Η μέση πτώση είναι -2,4%, ενώ η καλύτερη επίδοση έγινε το 1999 με +19,8% και η χειρότερη το 2011 με -23,9%.

Η χθεσινή (9/8) πίεση στις δημοπρασίες δείχνει πόσο ρηχή είναι η αγορά και πλέον μοναδική σημασία έχει το άνοιγμα και το τελικό κλείσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!