Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: BusinessEurope: Να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική δυναμική
[Euro2day]: BusinessEurope: Να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική δυναμική

[Euro2day]: BusinessEurope: Να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική δυναμική

Σε τέσσερις πυλώνες πολιτικής εστίασε στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ ο πρόεδρος των ευρωπαϊκών βιομηχανιών Pierre Gattaz. Τι είπε για τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και τις δεσμεύσεις.

Η τήρησητωνδεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί με εταίρους, η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής, η διαμόρφωση του πεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων και η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα, θα πρέπει να είναι οι κεντρικοί πυλώνες της ελληνικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της «BusinessEurope» (Ένωση Ευρωπαϊκών Βιομηχανιών) Pierre Gattaz.

Ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ο κ. Gattaz αναφέρθηκε στην εποικοδομητική του παρουσία του ΣΕΒ στις διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο προέταξε το τι πρέπει να γίνει, ώστε η ελληνική οικονομία να βρεθεί σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Gattaz, η μεταρρυθμιστική δυναμική είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Η επόμενη κυβέρνηση, όπως είπε, οφείλει να επικεντρωθεί σε μια φιλοαναπτυξιακή στρατηγική, με μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα εξήγησε, πως με δεδομένη την έμφαση της Ελλάδας σε υψηλή φορολογία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων στη διάρκεια της κρίσης, μια τέτοια προσέγγιση θα είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!