Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: To Brexit βάζει «φρένο» στη μετανάστευση Γάλλων τραπεζιτών
[Euro2day]: To Brexit βάζει «φρένο» στη μετανάστευση Γάλλων τραπεζιτών

[Euro2day]: To Brexit βάζει «φρένο» στη μετανάστευση Γάλλων τραπεζιτών

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη δήλωσαν στους Financial Times ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει να στέλνουν προσωπικό στο Λονδίνο, λόγω ανησυχιών για το μέλλον του City ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου έβαλε τέλος στις ροές στελεχών από τις τράπεζες της Γαλλίας προς το Λονδίνο.

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ανέφεραν ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει να στέλνουν προσωπικό στο Λονδίνο, λόγω ανησυχιών για το μέλλον του City ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του 2012, όταν ο Φρανσουά Ολάντ είχε προτείνει την επιβολή ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 75%. Την επόμενη χρονιά ο αριθμός των Γάλλων με εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ που μετακινήθηκε στο εξωτερικό πραγματοποίησε άλμα 40%, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση. Το ένα τρίτο από τα 300.000 των Γάλλων που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα εργάζονται στο χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο François Soulmagnon, γενικός διευθυντής της Afep, της ομάδας που εκπροσωπεί πάνω από τις 100 μεγαλύτερες γαλλικές εταιρείες, δήλωσε στους Financial Times πως το ρεύμα των τραπεζιτών που μετακινούνταν στο Λονδίνο έχει διακοπεί απότομα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!