Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Brexit: Προθεσμία μέχρι την Κυριακή για την Τερέζα Μέι
[Euro2day]: Brexit: Προθεσμία μέχρι την Κυριακή για την Τερέζα Μέι

[Euro2day]: Brexit: Προθεσμία μέχρι την Κυριακή για την Τερέζα Μέι

Εδώ δουλεύουμε 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και στην εβδομάδα μας περιλαμβάνεται και η Κυριακή, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΕΕ. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι η προθεσμία ισχύει, είτε με ώρα Βρυξελλών είτε με ώρα Λονδίνου…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε την Κυριακή ως προθεσμία στη Βρετανίδα pρωθυπουργό Τερέζα Μέι, για να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και να υποβάλει την πρότασή της, σχετικά με τη συμφωνία διαζυγίου Brexit.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται μετά την αποτυχία της Δευτέρας και τις αντιρρήσεις της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει λευκός καπνός», σημείωσε.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρωθυπουργό ανά πάσα στιγμή, όταν θα είναι έτοιμη», πρόσθεσε. «Αυτό θα πρέπει να συμβεί αυτή την εβδομάδα. Σε αυτό το κτίριο, εργαζόμαστε όλη την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και η εβδομάδα μας περιλαμβάνει και την Κυριακή».

Είπε ότι είναι λάθος πως οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ χρειάζονται χρόνο μετά την πρόταση της Μέι, για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής, την ερχόμενη Παρασκευή, όπου μπορεί να συμφωνήσουν να ξεκινήσουν εμπορικές διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία.

Σημείωσε ότι οι σύμβουλοι των Ευρωπαίων ηγετών συναντώνται τη Δευτέρα για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!