Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Brain Regain: Πώς θα επαναπατριστούν τα στελέχη
[Euro2day]: Brain Regain: Πώς θα επαναπατριστούν τα στελέχη

[Euro2day]: Brain Regain: Πώς θα επαναπατριστούν τα στελέχη

Πρωτοβουλία παροχής mentoring σε Έλληνες εργαζόμενους στο εξωτερικό, που διερευνούν την πιθανότητα επιστροφής στα πάτρια, αναλαμβάνουν 16 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Καθοδήγηση και υποστήριξη σε ‘Ελληνες επαγγελματίες, οι οποίοι απορροφήθηκαν στο εξωτερικό αλλά εξετάζουν τον επαναπατρισμό τους προσφέρει μια νέα ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία «Βrain Regain» αναπτύσσεται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες» και η αρχική ιδέα σχεδιάστηκε από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κεσεντέ (πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε), Ευάγγελο Μαρνέρη (Διευθύνοντα Σύμβουλο AIMS International Hellas A.E.), Γιάννη Παπαχρήστου (Γενικό Διευθυντή Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον), Θεόδωρο Κοτιώνη (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ogilvy Greece) και Στάθη Ποταμίτη (Διευθύνοντα Εταίρο, PotamitisVekris Law Partnership).

Σήμερα στο δίκτυο συμμετέχουν συνολικά 16 εταιρείες, οι οποίες, όπως αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου, διαθέτουν ανώτερα στελέχη τους ως μέντορες που αναλαμβάνουν την καθοδήγηση Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από απευθείας συζητήσεις μαζί τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την εσωτερική πραγματικότητα και τις πιθανές ευκαιρίες συνέχισης της καριέρας τους πίσω στην Ελλάδα.

Οι ιθύνοντες της πρωτοβουλίας αναγνώρισαν πως η συνέπεια της φυγής ταλέντων και επαγγελματιών ήταν σοβαρή για την εγχώρια επιχειρηματικότητα και οικονομία, υποστηρίζοντας ότι σήμερα υπάρχουν οι συνθήκες για μια προσπάθεια ανάκτησης αυτού του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Οι ομιλητές ξεκαθάρισαν πως η πρωτοβουλία δεν αποσκοπεί στην πρόσληψη στελεχών για συγκεκριμένες ανάγκες των εταιρικών οργανισμών που συμμετέχουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!