Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: BNP: Τα βήματα που οδηγούν σε έξοδο από το πρόγραμμα
[Euro2day]: BNP: Τα βήματα που οδηγούν σε έξοδο από το πρόγραμμα

[Euro2day]: BNP: Τα βήματα που οδηγούν σε έξοδο από το πρόγραμμα

Αστερίσκος για το εάν θα υπάρξει πριν τον Αύγουστο συμφωνία για το θέμα του χρέους από τη γαλλική τράπεζα. Η επιλογή της «καθαρής εξόδου» με τη συναίνεση του χρέους και ο πονοκέφαλος της απώλειας του waiver. Βλέπει ανάπτυξη 2-2,5% φέτος και το 2019.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξέλθει από το πρόγραμμα. Η οικονομική δραστηριότητα ενισχύεται σταδιακά, λόγω του θετικού οικονομικού περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης, που οφείλεται στην ομαλή εφαρμογή του προγράμματος και την προοπτική ολοκλήρωσής του. Η χώρα πλέον πρέπει να ξεκινήσει την πορεία ανάκαμψης, αναφέρει η BNP Paribas σε έκθεσή της.

Το τέλος του τούνελ;

Ο οίκος σημειώνει ότι δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, η οικονομική δραστηριότητα δείχνει να ενισχύεται. Υπενθυμίζει ότι από το 2008 έως το 2013 η Ελλάδα επλήγη από μια εξαετία βαθιάς ύφεσης ενώ το 2014 η ανάκαμψη δεν άντεξε λόγω των φόβων για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ανοιχτή σύγκρουση με τους δανειστές.

Μετά από δύο χρόνια στασιμότητας, το 2015 και το 2016, η οικονομική δραστηριότητα ανέκαμψε το 2017, με την Ελλάδα να καταγράφει τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα ανοδικού ΑΕΠ για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε τελικά το 2017 κατά 1,3%, λόγω εξαγωγών και επενδύσεων. Φέτος, ο τουρισμός και οι εξαγωγές αναμένεται να παραμείνουν οι βασικοί πυλώνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!