Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 7 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: BNP Paribas: Πρόστιμο $246 εκατ. στις ΗΠΑ για χειραγώγηση ισοτιμιών
[Euro2day]: BNP Paribas: Πρόστιμο $246 εκατ. στις ΗΠΑ για χειραγώγηση ισοτιμιών

[Euro2day]: BNP Paribas: Πρόστιμο $246 εκατ. στις ΗΠΑ για χειραγώγηση ισοτιμιών

Η γαλλική τράπεζα είναι άλλη μία εταιρία που τιμωρείται για τα διαβόητα chatrooms, που χρησιμοποιούσαν οι traders για χειραγωγούν από κοινού τις τιμών των νομισμάτων. Η BNP υποχρεούται να βελτιώσει την επίβλεψη και τους ελέγχους.

Η BNP Paribas συμφώνησε να πληρώσει 246 εκατ. δολάρια προκειμένου να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της Fed πως δεν κατάφερε να εμποδίσει τους traders νομισμάτων της να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά chatrooms για να χειραγωγήσουν τις τιμές, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Η Fed ανέφερε πως οι ανεπάρκειες της τράπεζας με έδρα στο Παρίσι -ανεπάρκειες που οδήγησαν και σε προηγούμενη διευθέτηση 350 εκατ. δολαρίων με τις χρηματοοικονομικές αρχές της Νέας Υόρκης- έδωσαν συνέχεια σε επισφαλείς πρακτικές. Η κεντρική τράπεζα διέταξε την BNP να βελτιώσει την επίβλεψη και τους εσωτερικούς ελέγχους στο trading νομισμάτων.

Η BNP Paribas είναι μεταξύ αρκετών παγκόσμιων τραπεζών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με πρόστιμα δισεκατομμυρίων, με κυρώσεις από ρυθμιστικές αρχές και με νομικές προκλήσεις, λόγω της χρήσης chatrooms για να επηρεάσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Παράλληλα και κάποια μεμονωμένα άτομα που εμπλέκονται, έχουν υποστεί ποινικές διώξεις.

«Η BNP Paribas μετανιώνει βαθιά για την προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των υψηλών προτύπων βάσει των οποίων λειτουργεί ο όμιλος», υποστήριξε η τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα. Όπως πρόσθεσε, έχει από τότε εφαρμόσει «εκτεταμένα μέτρα για την ισχυροποίηση των συστημάτων ελέγχου και συμμόρφωσης» και έχει εισάγει νέο κώδικα δεοντολογίας για τους εργαζομένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!